Schermafbeelding 2019-04-18 om 13.53.49

Elki Boerdam

Elki Boerdam is werkzaam als autonoom beeldonderzoeker waarbij zij artistiek onderzoek doet naar beeldarchieven, beeldcultuur en fototheorie. Ook is zij medeoprichter van de Input Party, een onderzoeksproject naar de rol van referentiële beeldarchieven in het proces van kunstenaars en ontwerpers. Hiernaast werkt zij als freelance beeldredacteur voor o.a. de Volkskrant en de Correspondent.

Schermafbeelding 2019-04-18 om 13.57.52

Julia van Mourik

Julia van Mourik is redacteur, programmamaker en directeur van The One Minutes Foundation en stichting Lost & Found. Ze onderzoekt nieuwe mogelijkheden in hedendaagse beeldende kunst om te creëren en te verbinden. “De kwaliteit die ik in werken zoek, heeft te maken met de intentie waarmee iets gemaakt is en ook getoond kan worden. Behalve uit de gevestigde kunst, haal ik mijn materiaal ook uit bronnen als gevonden stukken of archieven.” Ze vervulde advies- en bestuursfuncties voor onder andere China Central Academy of Fine Arts, gemeente Amsterdam, Nederlands Fonds voor de Film, Mediafonds, Mondriaan Fonds en Stimuleringsfonds creatieve industrie. (Foto: Blommers/Schumm voor Re-Magazine)

Schermafbeelding 2019-04-18 om 14.03.16

Dirk Vis

Dirk Vis (1981) is schrijver en maakt fictie, columns, scenario’s en essays. Vis studeerde Beeld & Taal aan de Rietveld Academie en Design aan het Sandberg Instituut. Hij publiceerde in kleine oplage Bestseller (2009), en bij De Gids het ebook Het_reality-essay (2017). Vis presenteerde teksten in uiteenlopende vormen als performances, chapbooks en bewegende gedichten voor toonaangevende instellingen en gelegenheden. Voor verfilmingen van zijn teksten is hij tevens werkzaam als art director. Vis doceert daarnaast kunsttheorie aan verschillende kunstacademies en is redacteur van literair tijdschrift De Gids en oprichter van De Internet Gids. 
Zie ook: www.dirkvis.net (Foto: Lonneke van der Palen)

 

Schermafbeelding 2019-04-18 om 14.15.30

Richard Vijgen

Richard Vijgen (1982) is een ontwerper en kunstenaar wiens Design Studio for Contemporary Information Culture onderzoek doet naar nieuwe strategieën om grote verhalen in big data te vinden. Richard Vijgen maakt interactieve datavisualisaties en installaties variërend van microscopisch tot architecturaal in schaal. Richard initieert en neemt deel aan onderzoeksprojecten en werkt samen met klanten om werk te ontwerpen en te produceren dat het digitale rijk verbindt met de sociale en fysieke ruimte. Hij doceert Information Design and Information Spaces aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten. Het werk van Richard is internationaal tentoongesteld in Ars Electronica, ZKM, Vitra Design Museum, het Los Angeles County Museum of Art, STRP Biennale en Manifesta 12. Zijn werk is bekroond met de Dutch Design Awards, European Design Awards en Ars Electronica.