Schermafbeelding 2019-04-18 om 13.23.56

Oana Clitan

Oana Clitan is een interdisciplinair ontwerper en kunstenaar die thema’s als taal en hedendaagse communicatie onderzoekt, beïnvloed door technologie en media. Ze beweegt zich door gifs, collages, tekeningen, installaties en andere verschillende media en gebruikt meestal kitsch- en pop afbeeldingen. Oana is geboren in Roemenië en ze studeerde Graphic Design aan de universiteit voor kunst en vormgeving in Cluj-Napoca en verhuisde naar Nederland voor haar Master opleiding Graphic Design bij AKV St Joost. Sinds haar afstuderen in 2014 is ze in Rotterdam gestationeerd, waarbij ze haar praktijk als ontwerper handhaafde en steeds meer focuste op artistieke projecten. Oana werkt momenteel aan een onderzoek naar de overgang van communicatie met tekst naar communicatie met afbeeldingen in online gesprekken en het gebruik van geanimeerde GIFs als retorische apparaten. 

www.oanaclitan.com

Schermafbeelding 2019-04-18 om 13.27.25

Donna Verheijden

Als beeldmaker ziet Donna Verheijden het als een verantwoordelijkheid om de hedendaagse vormen van ogenschijnlijke en geënsceneerde realiteiten te analyseren, en deze te becommentariëren. Haar onderzoek focust zich hoofdzakelijk op massa- en sociale media, hun verleidingen en onderliggende machtsstructuren. 

www.donnaverheijden.nl

Schermafbeelding 2019-04-18 om 13.28.18

Guy Königstein

Guy Königstein is afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven en heeft een Master in Applied Arts van het Sandberg Instituut Amsterdam. Hij werd vaak op het kruispunt van kunst en design geplaatst en manifesteerde zich in diverse visuele media. Zijn werk werd tentoongesteld in verschillende groeps- en solotentoonstellingen, film- en performance festivals, evenals academische conferenties in zowel Israël als Europa. Hij ontving de Designprijs Halle, ontving een beurs voor opkomende kunstenaars van het Mondriaan Fonds en nam deel aan artist residence-programma’s in Stuttgart DE, Johannesburg ZA, Sierre CH, Enschede NL en Incheon KR. 

www.guykoenigstein.com

Foto’s: Marwan Magroun